Corona Nieuws

Voedselbank locatie Mijdrecht en Corona

Datum: 
dinsdag, oktober 12, 2021 - 16:47

De meeste Corona voorschriften zijn losgelaten door de overheid, maar we houden wel rekening met onderstaande zaken.

 

 • Blijf thuis bij klachten koorts, verkoudheid, hoesten of andere griepverschijnselen of als je positief bent getest.
 • Er mag slechts 1 persoon per huishouden het gebouw in. Uitzondering is een kind t/m 10 jaar. Overige gezinsleden kunnen buiten wachten.
 • Het dragen van een mond/neusmasker is niet verplicht, maar mag wel indien je dat prettig vindt, dit geldt ook voor onze vrijwilligers. 
 • Hoest en nies in de elleboog.
 • Ontsmet de handen bij de ontsmettingszuil.
 • Loop nooit tegen de aangegeven richting in.
 • De winkelwagens mogen niet mee naar buiten worden genomen. (Heb je hulp nodig bij het dragen van je boodschappen, laat het ons dan weten.)
 • Houd je strikt aan de tijd van het halen van je pakket. Ben je eerder, wacht je buiten tot het tijd is. Ben je te laat wacht je buiten totdat er ruimte is. Er zal iemand bij de deur zitten om dit in de gaten te houden.
 • Een andere tijd is alleen in héél uitzonderlijke situaties mogelijk. En ter beoordeling van Karin/ Heleen. En dus ook alleen in overleg met 1 van hen.
 • Je hebt maximaal 10 minuten om je boodschappen te pakken, incl. het tellen van de punten.

We vragen je begrip voor deze regels. Immers als er corona uitbreekt bij de voedselbank moeten wij dicht en kunnen wij je dus ook (tijdelijk) geen pakket geven.

Uitgifte dubbel pakket 16 april

Datum: 
maandag, april 13, 2020 - 12:44

De afgelopen weken was onze Voedselbank Winkel gesloten. Gelukkig hebben we wel alle weken onze versproducten kunnen uitdelen aan al onze gezinnen, door de tassen flink te vullen met alle gekregen artikelen.

Deze werkwijze zal voorlopig zo blijven, zo lang de 1.50 meter van toepassing is, immers onze winkelpaden zijn niet ruim genoeg. Dat vangen we op door buiten op het bord te schrijven wat er deze week te verkrijgen valt, het gezin kan dan zelf de keuze aangeven en onze “shoppers” doen de gevraagde producten in de tas. Fijn dat het zo kan.

Uitgifte 16 april

Deze week zal net als in maart, een dubbel pakket worden uitgereikt aan houdbare producten. Daarnaast, voor zover mogelijk versproducten .

U maakt uw keuze aan de hand van de lijst op het bord en geeft uw wensen door. Wij zullen uw tassen vullen. Neemt dus uw groente tas, boodschappentas en vriestas mee. Zonder vriestas kunnen wij u geen bevroren producten meegeven !!!

Via de cliëntentelefoon ontvangt u een app met de tijd waarop u uw pakket kunt halen. Vergeet u niet te bevestigen? Dan rekenen wij op uw komst.

NIEUWE AANMELDINGEN NEMEN WE GELIJK IN BEHANDELING

Datum: 
woensdag, maart 25, 2020 - 11:23

Ondanks het feit dat Voedselbank De Ronde Venen nu tijdelijk gesloten is, kunt u zich natuurlijk wel aanmelden. Daar is altijd een oplossing voor. U mag zich gewoon aanmelden via de knop of via email, indien een pakket dringend gewenst is. Telefonisch zullen we dan contact zoeken, dus zorg er voor dat u dan bereikbaar bent. We zullen dan via mail en telefoon een intake houden zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen. 

Dus hulp nodig? Aarzel niet en meld u aan !!!

Tijdelijke uitgiftestop tot 16 april mét overbrugging

Datum: 
zondag, maart 22, 2020 - 14:06

Voedselbank De Ronde Venen verstrekte donderdag 19 maart een dubbele portie voedsel aan haar 120 cliënten om daarmee twee weken te kunnen overbruggen.

Door een spontaan initiatief van lokale ondernemers (Chocoladehuis, Jumbo Wilnis, Shopping Mijdrecht) en de gemeente De Ronde Venen is afgelopen donderdag in no time een grote som geld bijeengebracht om 120 waardebonnen van €100 aan te schaffen.

Met deze waardebonnen worden de voedselbankcliënten in de gelegenheid gesteld om nog eens twee weken (volgend op de dubbele portie) door te komen. Dat betekent dat men tot 16 april is voorzien van voedsel én de middelen om dat voedsel zélf aan te schaffen.

Het bestuur van de voedselbank zal in de komende vier weken de corona crisissituatie voortdurend beoordelen en naar bevind van zaken handelen voor de periode tot- én na 16 april.

Woensdaguitgifte (Abcoude)

Datum: 
maandag, maart 16, 2020 - 20:07

Woensdaguitgifte: (Abcoude) 18 maart dubbele uitgifte. Volgende week woensdag 25 maart zijn we dicht. Dit om het risico op contact te beperken. Over de periode daarna beraden wij ons van dag tot dag. Houd deze site in de gaten.

Donderdaguitgifte (Vinkeveen en Mijdrecht)

Datum: 
maandag, maart 16, 2020 - 18:43

Donderdaguitgifte: (Vinkeveen en Mijdrecht) 19 maart dubbele uitgifte. Volgende week donderdag 26 maart zijn we dicht. Dit om het risico van contact te beperken. Over de periode daarna beraden wij ons van dag tot dag. Houd deze site in de gaten.

Maandaguitgifte (Mijdrecht)

Datum: 
maandag, maart 16, 2020 - 18:37

Maandaguitgifte (mijdrecht): vandaag laatste keer, met ingang van 23 maart op de maandag dicht tot nader order.

Extra maatregelen

Datum: 
maandag, maart 16, 2020 - 18:36
 1. Bent u ziek, verkouden, hoest u: blijft u thuis, u mag niet naar binnen
 2. Handen schudden doen we niet totdat Corona is vertrokken
 3. Houdt afstand: tot vrijwilligers van onze voedselbank, maar ook tot andere clienten: voor uw en onze veiligheid en gezondheid

En

 1. Men mag met 1 persoon naar binnen. De overige familieleden moeten buiten wachten.
 2. Uitzondering: baby/peuter
 3. Doe uw boodschappen zo snel mogelijk, zodat iedereen alles kan halen, en verlaat daarna direct de ruimte.
 4. De boekenkast (-en speelgoed) is voorlopig gesloten
 5. De kledingbank is eveneens gesloten.
 6. Volg onze website voor nieuwe mededelingen.